Ontwikkelingen huisvesting TU Delft Science Centre
In het hart van de campus van de TU Delft is TU Delft Science Centre gevestigd in gebouw 26. Hier is een vernieuwingsproject gaande; deze ontwikkelingen maken deel uit van het huisvestingsplan van TU Delft Science Centre, gericht op het creëren van een dynamisch en inspirerend centrum dat wetenschap, technologie en samenleving verbindt. Het vernieuwingsproject gebeurt gefaseerd.
Herinrichting duurzame entreehal
Op dit moment ligt de focus op de herinrichting van de entreehal van TU Delft Science Centre. Een belangrijk onderdeel van het gebouw, omdat dit de eerste kennismaking met het science centre is. Hier wordt een onderzoeksobject en tevens groot interactief kunstwerk geplaatst: ‘Is it alive’. Het kunstwerk is ontwikkeld door Philip Beesley in samenwerking met de TU Delft en krijgt een plek in het midden van het entreehal. Het is een levend object, waar scholieren ook aan kunnen bijdragen tijdens een bezoek aan het Science Centre.
Daarnaast wordt er een ontvangstruimte met diverse presentaties gerealiseerd. De begane grond zal in het eerste kwartaal van 2025 heropend worden als het Techniek Atelier, een duurzame omgeving waar bezoekers kunnen leren en ontwikkelen met wetenschap en technologie.
Duurzame en circulaire campus
Bij de verbouwing wordt gebruik gemaakt van hergebruikte en duurzame materialen. Daarnaast wordt alles op demontabele manier ontwikkeld voor een circulaire inzet. Dit sluit aan bij het doel van de TU Delft: een CO2-neutrale, circulaire en klimaatadaptieve campus in 2030.
Renovatie kelder
In het eerste kwartaal van 2025 staat de renovatie van de kelder van TU Delft Science Centre gepland. In een derde deel van de kelder worden diverse maakfaciliteiten (labs) gerealiseerd: een Micro-electronicalab, waar de focus ligt op het maken en testen van micro-elektronica, een XR-Gamelab met een focus op het creëren van digitale middelen, een Roboticalab waar de werelden van software en hardware via robots bij elkaar komen en een Lichtlab waar de focus ligt op perceptie en zintuigen. Hierdoor krijgen bezoekers nog meer mogelijkheden om de wereld van wetenschap en technologie te verkennen. Ook krijgt de kelder een unieke interactieve museum-experience, wat de Science Experience genoemd wordt.
Impressies entreehal
Impressies onderzoeks- en kunstobject en kelder
Eerdere vernieuwingen
In 2022 zijn belangrijke faciliteiten gerealiseerd, zoals een moderne Makerspace, een Biolab, diverse workshopruimtes, tijdelijke projectruimtes en kantoren voor zowel de StudentenHub als het Science Centre.
Facts & Figures
- 1 ontvangstruimte met diverse presentaties
- 1 onderzoeksobject – tevens kunstwerk – op de begane grond
- Het interactieve kunstwerk en onderzoeksobject bevat 500.000 onderdelen
- Tientallen TU Delft studenten hebben bijgedragen aan het onderzoek van Philip Beesley naar ‘ Living Architecture’
- 4 nieuwe labs in de kelder
- 1 unieke museum-experience, waarbij elke experience uniek is op basis van de leeftijd en kennis van de bezoekers
Planning
September 2024: start werkzaamheden herinrichting entreehal
Januari 2025: start werkzaamheden herinrichting kelder
Februari 2025: afronding werkzaamheden herinrichting entreehal
Zomer 2025: verwachte afronding werkzaamheden kelder
Meer informatie
Voor meer informatie over de werkzaamheden kun je contact opnemen met secr-CREFM@tudelft.nl.
Meer details over het vernieuwingsproces van het Science Centre? Lees verder op de website van TU Delft Science Centre.
Meer over TU Delft Science Centre
TU Delft Science Centre speelt een belangrijke rol in het verbinden van wetenschap en technologie met het brede publiek. Het biedt bezoekers van alle leeftijden de kans om de fascinerende wereld van onderzoek en innovatie te ontdekken. Met een breed scala aan afdelingen en activiteiten zet TU Delft Science Centre zich in om de nieuwsgierigheid te prikkelen, creativiteit te stimuleren en een leven lang leren te bevorderen.
Meer details over de faciliteiten die gerealiseerd worden in het vernieuwde Science Centre? Lees verder op de website van TU Delft Science Centre.